Ovdje ste:   Suci na usavršavanju

Suci na usavršavanju

  

FIA TRENING ZA BUDUĆE AKTIVNOSTI

                      Natjecateljska sezona u auto sportu privedena je kraju, ali to ne znači „zimski san“. U zagrebačkom Hotelu International u subotu 18.studenog okupit će se, prema očekivanjima, 70-tak licenciranih sudaca Hrvatskog auto i karting saveza koji će sudjelovati u treningu temeljem odobrenog FIA Grand programa za 2017.godinu.
Naime, desetak višegodišnjih i iskusnih sportskih sudaca kroz desetak će tema, uglavnom se temeljeći na disciplinama i specifičnostima organiziranja i provođenja oktanskih manifestacija, prezentirati kroz različite module interaktivno predavanje poput onih uobičajenih što se za sve licencirane suce održava uoči svake natjecateljske sezone ili na seminarima za nove suce ili više rangove licenci. Pred FIA i MSA komisijom upravo oni moraju pokazati  koliko su svladali tehnike prilikom prenošenja svog znanja i edukativne sposobnosti ostalim sportskim sucima klupskog i nacionalnog ranga, koji će ovog puta biti „publika“. Zasigurno, za očekivati je i međusobna razmjena iskustva. Ukoliko uspješno zadovolje kriterije ubuduće će Hrvatski auto i karting savez imati svoju sudačku, edukacijsku, ekipu koja će međunarodne seminare moći održavati u zemljama okruženja, odnosno tamo gdje bude potrebno.
Ovaj sudački skup uz Tajništvo HAKS-a pripremili su Komisija za edukaciju UO HAKS-a i Komisija za suce i volontere Odbora za autosportove.
(mik)