TAR - KRONOMETRISTI STARTAJU SEZONU

  

U Taru se nastavlja auto sezona 2016.

                      Počinje nova domaća automobilistička sezona u kronometar vožnjama. Domaćin i organizator drugog natjecanja sezone PH nakon relija u Kumrovcu je Autoklub „Poreč Motorsport“ u kojem mu u realizaciji  natjecanja  najmlađe domaće prvenstvene discipline – kronometar vožnji kao suorganizator pomaže  Autoklub „Skok racing“ iz Brtonigle pod čijim je okriljem prije punih 20 godina i nastala ova disciplina koje traje dan danas. Prije devet godina uvrštena je u tadašnje Prvenstvo Regije Zapad HAKS-a, da bi se potom  dvije godine vozio  Kup HAKS-a odnosno Kup Hrvatske. Od 2012. godine  boduje se za državno prvenstvo.

U nedjelju 3.travnja u Taru na stazi „Motodrom Poreč“vozi se „Ford Grand Auto - 12 Nagrada Tar-Vabriga 2016.“ Za koju se prijavilo 46 vozačica i vozača iz  12 hrvatskih klubova. Pored državnog natjecanje se boduje i za Prvenstvo Auto karting liga Zapad HAKS-a i Prvenstvo Auto i karting saveza Istre.

Prvenstvo Hrvatske vozi se u šest klasa – tri u grupi automobila „serija“ i to do 1200, do 1600 i preko 1600 ccm, potom dvije u grupi „sport“ do 1400 i preko 1400 ccm i zasebno klasa „diesel“.

Elitu predvodi prošlogodišnji državni prvak i pobjednik ukupnog poretka Zagrepčanin Vjekoslav Čičko iz Autokluba „Buzet Autosport“. Najveći rivali zasigurno će mu biti viceprvak Patrik Vivoda  i Sanjin Prodan (Buzet Autosport), te Marino i Donald Milokanović (AK Skok racing).

Staza u Taru duga je 600 metara, a gledateljima uz dobre uvjete boravka uz stazu pruža pregršt uzbuđenja.  Pokrovitelji manifestacije su  Općina Tar-Vabriga i Turistička zajednica Tar-Vabriga. Ranojutarnje okupljanje sudionika počinje verifikacijom i tehničkim prijemom vozila od 8,30 sati. Službeni trening je u 11 sati, a Svečano otvaranje natjecanja je u 13,15 sati. prva bodovna vožnja kreće u 13,30 sati. U pauzama vožnje nastupiti će kartingaši u okviru višegodišnjeg programa FIA akcije „Desetljeće sigurnosti u prometu 2010.-2020.“. Proglašenje najuspješnijih planirano je oko 19 sati.

(mik)