TRIJUMF RIJEČANA NA ZAGREBAČKOM ASFALTU

  

KARTING

 

U Španskom vožena Nagrada Grada Zagreba

 

                     Na stazi Kartodroma „Špansko“ u srcu Zagreba poslije dvomjesečne ljetne pauze nastavljeno je ovogodišnje Prvenstvo Republike Hrvatske u kartingu utrkom „Nagrada Grada Zagreba 2016.“ u organizaciji Zagrebačkog automobilističkog saveza. Na četvrtom ovogodišnjem natjecanju s po dvije bodovne utrke nastupilo je 35 vozača i vozačica iz 12 klubova. Po prvi put ove sezone vozilo se čak u osam raspisanih klasa. Zapažena je bila dominacija članova Autokluba „RI autosport“ koji su na kraju dana sakupili i najviše ekipnih bodova.

U klasi KZ2 Master vozači RI autosporta „bratski“ su podijelili prvo i drugo mjesto. Dok je u prvoj utrci pobijedio Renato Dujmović, u drugoj je treću ovosezonsku pobjedu ostvario njegov klupski kolega Slovenac Radko Kovačič. Obojica su upisala i druga mjesta Kovačič u prvoj, a Dujmović u drugoj, te se tako  bodovno primakli vodećem i prošlogodišnjem državnom prvaku  Nikoli Samaržiji (KK Koprivnica) koji mudro bez pobjeda  cijelu sezonu vrijedno sakuplja bodove i čuva naslov.

Dvostruku je pobjedu ostvario i Dorijan Čargonja, još jedan prvak sada iz redova AK RI autosport u klasi „Rotax DD2“.Bio je uspješniji od Ive Matića i Konrada Mulvaja, članova AKK Podravina Koprivnica. Iako je dva puta prvi prošao ciljem klase Mini kart državni prvak i vodeći prvenstva Adrien Mesec (AK RI autosport) ostao je bez bodova u utrkama zbog nedovoljnog broja sudionika.

Gradski rival „metropole Kvarnera“ Karting klub Rijeka nastupio je u Zagrebu u jačem sastavu, pa su tako Dario Ćućić s dvije pobjede i Loris Blažević s dva druga mjesta klase Rotax Senior, te Mauro Štiglić jednom pobjedom i jednim drugim mjestom klase Rotax Micro Max svoju ekipu doveli na drugo mjesto iza sugrađana, a ispred AKK Podravina Koprivnica. Očekivanu dvostruku pobjedu klase KZ2 ostvario je izvrsni Damian Sekulić, član KK Koprivnica nadmašivši u obje utrke drugoplasiranog Luku Fabijančića (AK Ina Delta). S dvije nove pobjede sezonu nastavlja i Jan Pokos (AKK Zanatlija) u klasi Rotax Junior. Sezona se nastavlja petim natjecanjem PH u Virovitici 24. i 25.rujna.

 

                                                                                                           Miroslav KRPAN