TROGIR DOMAĆIN ZAVRŠNICE PRVENSTVA

  

Na kraju domaće sezone

 

TROGIR DOMAĆIN ZAVRŠNICE PRVENSTVA

 

                  Automobilistički savez Splitsko-dalmatinske županije organizator dvodnevne „Nagrade Grada Trogira 2015.“, posljednjeg natjecanja ovogodišnje automobilističke sezone Hrvatskog auto i karting saveza. Suorganizator i domaćin je Autoklub „Trogir“. U subotu 5. i nedjelju 6. prosinca održava se Finale državnog prvenstva u ocjensko-spretnosnim vožnjama koje se sastoji od tri bodovne vožnje svaka s po četiri posebna ispita spretnosti. Prvog dana poligon za ispite je na parkiralištu Brodotrogira, a drugog pored hotela Medena.

Sudjelovanje je prijavilo 33 vozačica i vozača iz deset klubova dvije hrvatske automobilističke regije – Sjever i Jug. Nema predstavnika Regije Zapad (Istra i Kvarner) u kojoj je ova bazna tehnička disciplina domaćeg auto sporta jednostavno zamrla, pa nema interesa niti vozača, ali niti organizatora.

Primat najboljega brani prošlogodišnji državni prvak Hrvoje Čižmek član AMK Dugo Selo čiji je klub prošle sezone bio najbrojnija, ali i najuspješnija hrvatska ekipa. Sudionici će prema duljinama vozila biti podijeljeni u tri klase: do 3.500 mm duljine, do 4.000 i preko 4.000 mm, a posebno se boduju i nagrađuju juniori do 23 godine i vozačice.

Prijam i verifikacija sudionika s tehničkim prijamom vozila odvijat će se u subotu 5.prosinca od 8 do 10 sati na prostorima Servisnog centra Trogir, da bi prva vožnja startala u 11,30 sati. Druga je noćna s početkom u 17 sati pored Brodotrogira.

Nedjeljni program kod hotelskog kompleksa Medena počinje trećom i odlučujućom vožnjom u 10,30 sati. Svaka se vožnja boduje zasebno i osnovom dobivenih rezultata znat će se ovogodišnji pobjednici Prvenstva Republike Hrvatske u OSV-u.

Tako će se nakon 252 dana i prvog natjecanja u Taru (kronometar) krajem ožujka završiti još jedna uspješna hrvatska automobilistička sezona tijekom koje je održano 36 natjecanja u osam disciplina.

(mik)