TROGIR DOMAĆIN ZAVRŠNICE PRVENSTVA

  

 Na kraju domaće prvenstvene sezone - OSV

 

                  Autoklub Trogir uz tehničku podršku Automobilističkog saveza Splitsko-dalmatinske županije domaćin je i organizator posljednjeg ovogodišnjeg natjecanja Prvenstva Republike Hrvatske u automobilizmu. U nedjelju, 13.studenog u Segetu Donjem, na parkiralištu Hotela Medena održava se „Nagrada Grada Trogira 2016.“ u ocjensko-spretrnosnim vožnjama, baznoj disciplini hrvatskog auto sporta. Bit će to treće i odlučujuće natjecanje ovogodišnje sezone za koje je nastup prijavilo 36 vozačica i vozača iz sedam  klubova, a ujedno se boduje i za Prvenstvo Regije Jug HAKS-a (Dalmacija).

Završnica će u pravom smislu biti ljuti boj za svaki bod. Naime, Bodovno izjednačeni na vrhu ljestvice ukupnog poretka, ali i u klasi 1 automobila ukupne duljine do 3.500 mm su članovi zagrebačkog AKK Zanatlija Karlo Merlić i Marko Cavor. Obojica će nastupiti u Fiat Cinquecentu, očito ove sezone najprikladnijem automobilu za vožnje među čunjevima i garažama. Samo dva boda za njima u ukupnom poretku zaostaje Zlatan Dželilović (AMK Dugo Selo) koji je pobjedom u svom gradu otvorio sezonu, ali kiksao nedavno u Zagrebu, no gotovo je sigurni pobjednik srednje klase do 4.000 mm. U klasi najduljih automobila (preko 4.000 mm) iskustvo i bod prednosti Marka Palijana (AK Dubrava) daje mu nade ukupne pobjede ispred najvećeg rivala Ivana Rostohara (AMK Zanatlija).

Sa po dvije pobjede u završnicu kao ozbiljni kandidati ukupne pobjede ulaze u konkurenciji vozačica Dalila Delimehić (AKK Zanatlija) i juniora Gian Karlo Ciglar (AMK Dugo Selo), dok  se ekipni naslov smiješi članovima AKK Zanatlija.

Prijam i verifikacija sudionika s tehničkim prijamom vozila odvijat će se već u subotu od 15 do 17 sati, a nastaviti u nedjeljno jutro od 8 do 9,10 sati u hotelu Medena. Start prvog vozila je u 10,30 sati, a proglašenje najuspješnijih tijekom četiri ispita spretnosti očekuje se oko 15 sati.

(mik)