U DUBRAVI - 101 PRIJAVA ZA AUTOSLALOM

  

 

                 Treće ovosezonsko natjecanje Prvenstva Republike Hrvatske u autoslalomu  održava se u nedjelju 17. lipnja  pod nazivom „6. nagrada Dani Dubrave 2012.“ na području zagrebačke Dubrave i u organizaciji istoimenog zagrebačkog autokluba. Oduševljava broj prijava – čak 101 i to iz četiri zemlje. Ovo je jedino međunarodno  autoslalom natjecanje u Hrvatskoj, a uz Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Sjeverne lige i Prvenstvo Zagreba boduje se i za FIA-CEZ slalom Trophy – Prvenstvo Srednjeeuropske zone. Pored 90 hrvatskih vozačica i vozača iz 23 kluba, preostali stižu iz Austrije, Mađarske i Slovačke.

Šestu  godinu zaredom na dijelu Ulice Kneza Branimira od raskrižja  sa Čulinečkom i Avenijom Dubrava (Dubec) na dionici dugoj 1.375 metara odvijat će se zahtjevno ali i atraktivno natjecanje. Pred sudionicima je prolaz kroz 36 slalom vrata i dio sa osam čunjeva prolaza u nizu.

Poslije dva natjecanja ( Poreč i Rijeka ) u poretku državnog prvenstva pojedinih grupa vlada krajnja neizvjesnost. Jedini koji se sa dvije pobjede grupe „sprint“ učvrstio sa maksimalnim brojem bodova na vrhu ljestvice je Marino Milokanović (Skok racing - Brtonigla), a prate ga dvojica vozača AK Opatija Marko Gebauer i Dario Ružić. U grupi I serijskih automobila pobjedom u Rijeci neznatnu je prednost stekao za vodstvo Dorijano Milanović (Istra racing team Pazin) ispred klupskog kolege Muhamedali Maksutija koji je pobjedom u Poreču otvorio sezonu. Bodovno mu je izjednačen Goran Sruk (Stubaki).

U grupi III sportskih automobila pet bodova prednosti pobjedom na Preluci stekao je mladi istarski as Nino Andrejević (Opatija) ispred najtrofejnijeg autoslalomaša Hrvatske Riječanina Dejana Kopajtića ( AK Rijeka) kojem je pripala pobjeda u Poreču. Treći je trenutno Donald Milokanović (Skok racing). Andrejević je sa dvije pobjede vodeći u konkurenciji juniora, a Iva Popović-Peruško ( Pula-Rovinj) u konkurenciji vozačica.

Krajnje neizvjesno je u ekipnom poretku. Izjednačeni bodovno na čelu ljestvice uoči odgleda u Dubravi su Autoklub „Opatija“ i Autoklub  „Skok racing“ iz Brtonigle, dok ih sa deset bodova zaostatka prati pazinski „Istra racing team“.

Prijam i verifikacija sudionika održati će se  od 7 do 8 sati u Servisnom parkiralištu kod trgovačkog centra Billa. Službeni se trening vozi u 9 sati, a prva od tri bodovne vožnje starta u 12 sati. Proglašenje najuspješnijih s podjelom nagrada predviđa se za 18 sati.

Autoklubu „Dubrava“ u sportskoj realizaciji pomaže zagrebački Autoklub Delta, a suorganizator je Narodno sveučilište Dubrava. (mik)