U OMIŠU SE ODLUČUJU PRVACI

  

Završava brdsko prvenstvo

                    Autoklub „Omiš Motorsport“ organizator je posljednje i odlučujuće automobilističke utrke ovogodišnjeg Prvenstva Republike hrvatske na brdskim stazama što se održava 19. i 20. listopada. Očekuje ih nimalo lak zadatak kojeg će nastojati uspješno ostvariti uz pomoć tehničkog realizatora zagrebački Autoklub „Delta“.

„Brdska utrka Omiš 2013.“ puni je naziv predstojeće manifestacije što se uz PH boduje i za Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo povijesnih vozila i  Prvenstvo Regije Jug HAKS-a. Nastup je prijavilo 69 vozača iz 22 hrvatska kluba, ali i dvojica vozača iz susjedne Bosne i Hercegovine. Najbrojniji su članovi klubova što se bore za sam vrh ekipnog poretka – već sigurnog prvaka Autokluba „Dubrovnik racing“ (13 vozača) , te konkurenata za naslov viceprvaka domicilnog Autokluba „Oneum Omiš“ (12) i AMK „Šibenik“ (8).

Posljednja utrka odlučuje o prvaku Kategorije I (turistička vozila) gdje se naslov smiješi Mađaru Istvanu Kaveczu koji brani boje dubrovačkog kluba. Teorijske mogućnosti još uvijek ima i višestruki hrvatski prvak Robert Bradarić (Solin).

Dubrovački mladi naraštaj automobilista Žarko Knego i  Hrvoje Čikor imaju dobre izglede za titulu prvaka. Knegu je u grupi N najveći rival Zagrepčanin Filip Magdić koji vozi za AKK Šibenik, dok je Čikoru u grupi A/SP  „prijetnja“ Marko Ćoza (AK Grobnik). Odluka o prvaku grupe  H/E1 past će između Bojana Tomića (Klek Ogulin) i Istvana Kavesza. Zanimljive će biti i borbe u većini klasa za status pobjednika sezone hrvatskog prvenstva.

Utrka se vozi na stazi Brnistra ukupne duljine 3.330 metara.

Program  počinje u centru Omiša na parkiralištu Priko gdje se u subotu od 8 do 10,30 sati odvija verifikacija vozača i tehnički prijem vozila, slijedi slobodni trening u 12 sati, a prvi od dva treninga počinje u 14,30 sati. a nastavlja se u nedjelju. U nedjelju nakon svečanog otvaranja u 11 sati počet će prva od dvije bodovne vožnje. Proglašenje najuspješnijih predviđa se oko 17 sati. (mik)