UTRKA UBRZANJA U UMAGU

  

                Umag će ovog vikenda 28. i 29. svibnja biti domaćinom natjecanja utrke ubrzanja automobilista i motociklista s nizom pratećih programa. Autoklub „Skok racing“ iz Brtonigle pod pokroviteljstvom Grada Umaga i Turističke zajednice Grada Umaga organizira „1. Street race – Umag u maju 2011.“, dvodnevnu manifestaciju koja će obilovati  brojnim pratećim programima među kojima su  „Street Style“ – izbor najljepše tuniranog automobila, „DG drag“ – izbor najboljeg audio sustava u vozilu, „Sexy car wash“ – pranje automobila atraktivnih hostesa,  „Stunt“ program raznih kaskadera na motociklima, quadovima i biciklima, prezentacija oldtimera i gostovanje prestižnih Ferrarrija iz Italije, te zabavni uz DJ glazbu i večernji koncert.

Umaška zaobilaznica na dijelu od semafora na Bujskoj cesti do križanja za Istra auto, mjesto je dvodnevnog događanja na kojem će zasigurno posebnu pažnju privući nastup najbržeg automobila ikada u Hrvatskoj – dragster ekipe iz Mađarske snage 1.500 KS čije je ubrzanje od 0 do 100 km/sat u samo 0,9 sekundi, a za prolazak 400 metara duge staze potrebno mu je skromnih osam sekundi.

Vikend program počinje subotnjim poslijepodnevnim okupljanjem, slobodnim treningom streetracera i večernjim koncertom, dok je nedjelja rezervirana za natjecateljski program.

(mik)