U Virovitici treće natjecanje sezone

  
U ZNAKU JUBILEJA 20. UTRKE
 
                     Doživjeti „20.-u“, parafrazirajući onu značajniju izreku istog značenja, pjevuši se ovih dana u Virovitici. Virovitica je domaćin trećeg ovogodišnjeg natjecanja Prvenstva Republike Hrvatske. Bit će to jubilarna „20. Nagrada Virovitice 2017.“ u organizaciji virovitičkog Auto moto karting kluba „Cobra“ i uz pokroviteljstvo Grada Virovitice i tvrtke „Romić-Promet“ d.o.o. vozi se u subotu 24. i nedjelju 25.lipnja. Oktanskim zanesenjacima, ljubiteljima „mini formula“, istinskim zaljubljenicima karting sporta vrijedi čestitati na upornosti i dosljednosti. Malo je utrka u nas, posebno u kartingu, koje dožive kontinuitet i niz značajnih utrka, a bilo je godina kada, se spašavajući prvenstvo, održavalo i tri u svega nekoliko mjeseci.
 
Organizatoru je za nastup na  vrhunski pripremljenoj stazi „Virovitica“ dugoj 829 metara, pristiglo 33 prijave iz 14 hrvatskih klubova u sedam prvenstvenih klasa.
Poslije četiri bodovne utrke na dva  natjecanja u Novom Marofu  lideri svojih klasa su Leon Zelenko (KK Koprivnica u klasi Rotax Micro Max i Adrien Mesec (AK RI autosport) u klasi Mini kart, obojica sa stopostotnim učinkom. S pobjedom manje, ali najviše bodova čelnu poziciju klase Rotax Max junior drži Jan Pokos (AKK Zanatlija), a u istoj je poziciji i iskusni Ivo Matić (AKK Podravina Koprivnica) u klasi Rotax DD2. Žestoka se borba za svaku poziciju vodi u zasigurno dvije najzanimljivije klase državnog prvenstva. Tako je minimalnu prednost za vodeću poziciju klase KZ2 stekao Damian Sekulić (AK RI autosport), dok se s dvije pobjede i dva druga mjesta od brojne konkurencije u klasi KZ2 Master na čelnoj poziciji učvrstio državni prvak iz 2015.godine Nikola Samaržija (AMKK Cobra Virovitica). Ekipno nikad uzbudljivije prvenstvo. Za sada prednost su stekli članovi Autokluba „RI autosport“, dok se vrha na minimalnim međusobnim razlikama drže čak četiri kluba – KK Koprivnica, AKK Podravina Koprivnica, AKK Zanatlija Zagreb i AMKK Cobra Virovitica.
Dvije raspisane klase zasad nisu uspjele sakupiti dovoljan broj vozača za bodovanje, dok se bez obzira na bodove, jer se svi proglašavaju „pobjednicima“ iz utrke u utrku povećava broj sudionika bazne klase „Baby kart“ gdje je do sad startalo čak osam klinaca starih samo pet do osam godina.
Subotnji program od 10 do 18 sati predviđa slobodni trening, a natjecateljski dan u nedjelju počinje verifikacijom vozača i tehničkim prijemom kartinga od 7  sati. Treninzi su od 9 sati, a mjerenje vremena za startne pozicije od 10,30 sati. Svečano otvaranje je u 12,50 sati, a neposredno potom uslijedit će prve bodovne utrke, a od 15,50 druge. Pehari najuspješnijima uručit će se u 18,50 sati.

(mik)