VEČER PRVAKA 2012. U ZNAKU TRI JUBILEJA

  

Zagrebački automobilistički savez

 

                     Zagrebački automobilistički savez tradicionalno prvi u nas nagrađuje najuspješnije. Završila je tako još jedna, usprkos recesiji i sveopćoj besparici, uspješna oktanska sezona povodom koje se u utorak 4. prosinca održava svečanost proglašenja rezultata i podjele nagrada za Prvenstvo Zagreba i Prvenstvo Sjeverne lige u auto i karting sportu za 2012. godinu.

Prigoda će biti posebno svečana obzirom da smo u godini obilježavanja tri sjajna jubileja zagrebačkog auto i karting sporta i to 100.-te obljetnice održavanja prve auto utrke u Zagrebu, 50.-te obljetnice prve karting utrke i 20.-te obljetnice utemeljenja Zagrebačkog automobilističkog saveza (ZAS).

Prvenstvo Zagreba ove se godine bodovalo četiri automobilističke discipline (krug, brdo, rally i autoslalom), te kartingu, dok je prvo ligaško prvenstvo ( donedavno regija ) okončano na brdskim stazama i autorallyu, ocjensko-spretnosnim vožnjama i autoslalomu, ocjenskom rallyju povijesnih vozila (oldtimeri), te u dvije specifične discipline – utrkama ubrzanja i driftu. Biti će podijeljeno oko 150 priznanja što pojedincima, što ekipama, no ni to nije sve.

Upravni odbor ZAS-a povodom jubileja odlučio je odati posebna priznanja nekolicini zaslužnih pojedinaca, tvrtki i udruga koje su svojim radom, podrškom i potporom znatno doprinijele razvoju zagrebačkog auto i karting sporta naročito proteklih 20 godina. Nagrade očekuju i vrhunske sportaše koji su u ovoj godini ostvarivali izuzetne rezultate na europskoj sceni auto i karting sporta.

Po svemu sudeći zagrebačka Starogradska vijećnica na Gornjem Gradu ( Ćirilmetodska 5) biti će premalena da primi sve slavljenike. Ali to je samo dokaz kontinuiteta i uspješnog rada kao i rukovođenja Zagrebačkim automobilističkim savezom i oktanskim sportom uopće. Svečanost počinje u 18 sati. (m)