Ovdje ste:   VIŠNJAN OFF ROAD

VIŠNJAN OFF ROAD

  

Istarski sportsko-turistički đir

 

                      Ljetni mjeseci su ko stvoreni za nešto ležernija oktanska okupljanja, a takvih nam ne nedostaje na istarskom poluotoku. Iz godine u godinu osmišljavaju se nova, a poneka prerastaju u tradiciju. Iza većine sličnih potpis organizacije upisuje brtoniški Auto moto klub Skok racing, pa tako i netom održanog „4.Višnjan off roaf adventure – Istarska rivijera 2014.“. Iz samog naziva već nam je poznata destinacija kao i vozila kojima se nastupalo a bili su to običnim rječnikom kazani – džipovi.

Ovogodišnji dvodnevni „Višnjan“ okupio je 25 posada iz Italije, Slovenije i Hrvatske, pa čak i jednu iz Engleske. Uz rekreativne pokušaje „ostvarenja sna“ i prolaska zahtjevnih dionica, većina sudionika je bila u sustavu bodovanja Prvenstva auto i karting saveza Istre i Prvenstva Istarske rivijere.

Podršku svim sudionicima u ime domaćina i glavnog pokrovitelja Općine Višnjan  ispred samog sjedišta prilikom okupljanja uputio je općinski načelnik Milan Dobrilović. Sudionike je očekivao itinerer od skoro 60-tak kilometara,ali posebna se pažnja posvećivala posebnom ispitu na novom poligonu u Gambetićima nadomak Višnjanu. Prvi dan jedan dnevni i jedan noćni ispit po prašnjavoj stazi pokazao se izvrsnom adrenalinskom atrakcijom. Noć je donijela opuštanje i uživanje u after partyju uz glazbu DJ-ja, vozači su mogli osvježiti grlo izvrsnim istarskim tekućim i pečenim specijalitetima. Jutro je donijelo novi izazov, kišu koja je dobrano natopila predviđenu „staru“ stazu pa se moralo isprobati novu u novim uvjetima. Blata je bilo na pretek, ali tek su se tada pokazali „pravi junaci“.

Najviše uspjeha tijekom prvoga dana imali su otac i sin Vedran i Alex Šćulac u Suzuki Samuraju pobijedivši u ukupnom poretku ali i klasi benzinaca do 2000 ccm. Drugo mjesto i pobjeda klase preko 2000 ccm (benzin) pripala je posadi Robert Prodan-Nenad Jermaniš (Jeep Cherokee), dok je treći u „generalci“ pobjednik dizelaša Denis Močibob sa suvozačem Matteom Rožarom u Nissan Patrolu GR. Drugog dana Šćulac i Prodan ponovili su pobjede u svojim klasama, dok je među dizelašima slavio Marin Koraca (Suzuki Samurai TDI). Pobjednička posada u vožnji po „road book-u“ je Prodan-Jermaniš ispred posade Močibob-Rožar, a treći su bili Enrico Toncich-Marko koraca (Mitsubishi Pajero).

Ovogodišnji „Višnjan“ svim će sudionicima ostati u sjećanju, kako po težini i raznolikosti ispita posebno u pogledu vremenskih (ne)prilika koje su trajale tijekom susreta, ali i po pratećim sadržajima među kojima su gotovo svi istakli posjet vinariji „Vina Radovan“ u istoimenom mjestu. Očito je da oktanska događanja idu „ruku pod ruku“ sa turizmom i krajolikom u kojem se događaju. (mik)

Snimke: Arhiva organizatora