VIROVITICA DOČEKUJE ASOVE „MINI FORMULA“

  

                    Virovitica će biti domaćinom četvrtog ovogodišnjeg natjecanja Prvenstva Republike Hrvatske. Ovog vikenda, 5. i 6.srpnja vozi se „12. Nagrada Virovitice 2014.“, a organizator je virovitički Auto moto karting klub „Cobra“ uz pokroviteljstvo Grada Virovitice. Supokrovitelji su  „Romić-Promet“ d.o.o., Sportska zajednica Grada Virovitice i Zagrebačka banka.

Na vrhunski pripremljenoj stazi „Virovitica“ dugoj 829 metara nastup je prijavilo 32 vozača iz deset  hrvatskih klubova u pet prvenstvenih klasa. Najbrojniji će biti članovi Autokluba „RI autosport“ sa deset, a slijede domaćini sa osam vozača.

Poslije tri natjecanja i šest bodovnih utrka u klasi Mini kart značajnu bodovnu prednost sa pet uzastopnih pobjeda stekao je Riječanin Matija Jurišić (AK RI autosport). Drugu i treću poziciju bodovno izjednačeni drže Jan Pokos (AKK Zanatlija) i Sandro Budiselić (AK RI autosport).  I u Virovitici će sa 12 sudionika upravo ova klasa biti najbrojnija, ali i krajnje neizvjesna u borbi mladih talenata hrvatskog kartinga za svaku poziciju i bod u prvenstvu.

Juraj Kovačić (KK Koprivnica) vodeći je u klasi KF3, a slijede ga klupski kolege iz AMKK Cobra Virovitica David Šugar i Marko Kranjčec, dok se u ovoj klasi otkako se priključio „većim“ dečkima puno očekuje i od ponajboljeg hrvatskog kartingaša Damiana Sekulića (AKK Ivanić) koji je sa dva nastupa manje već četvrtoplasirani.

U klasi KZ2 William Mucak (AKK Ivanić) i Luka Mavrin (KK 1 Zagreb) na vrhu su ljestvice, a uz propušteni nastup na posljednjoj utrci u Čakovcu sa četvrti prve pobjede sezone treći je na ljestvici iskusni Kristian Habulin (KK1).  No, utrka u nedjelju će biti krajnje neizvjesna – na start u svom gradu i svojoj stazi vraća se višestruki prvak Filip Romić koji se pomalo posvećuje automobilizmu. Očekivano vodstvo klase KZ2 Master drži Ivan Žovan (KK1) koji je nanizao pet pobjeda, a prate ga  Renato Dujmović (AK RI autosport) i Nikola Samaržija (KK Koprivnica).

Ekipno poslije šest bodovnih utrka vode članovi Autokluba RI autosport, naše najbrojnije klupske družine hrvatskog karting prvenstva već dvije sezone uzastopno. No, za još jedan u nizu naslova se bore i višestruki prvaci KK1 Zagreb te članovi KK Koprivnice, kluba „kolijevke“ hrvatskog kartinga.

 

Subotnji program od 10 do 18 sati predviđa slobodni trening, a natjecateljski dan u nedjelju počinje  verifikacijom vozača i tehničkim prijemom kartinga od 8  do 9  sati. Treninzi su od 10, a mjerenje vremena za startne pozicije od 11,30 sati. Svečano otvaranje je u 13,30 sati. Od 13,45 sati uslijediti će prve bodovne utrke, a od 15,30 druge. Pehari najuspješnijima uručiti će se u 17,30 sati. (mik)

Snimio: M.Krpan