VIROVITICA - HRVATSKI KARTING CENTAR

  

                 Najmlađa hrvatska karting staza na kojoj se odvijaju prvenstvena bodovna natjecanja „Cobra“ u  Virovitici  domaćin je i druge ovogodišnje utrke  karting sezone.

Virovitičko natjecanje boduje se za  Nacionalno otvoreno Prvenstvo Republike Hrvatske i Državno prvenstvo u kartingu pod nazivom „5. Nagrada Virovitice 2011.“. Održava se  u nedjelju 11. lipnja u organizaciji virovitičkog Karting kluba „Cobra“ uz pokroviteljstvo Grada Virovitice i tvrtke „Romić-Promet“ d.o.o.

Na vrhunski pripremljenoj stazi „Virovitica“ dugoj 829 metara očekuje se  nastup 36 vozača i vozačica iz devet klubova raspoređenih u šest klasa. Očekuju se krajnje zanimljive borbe u dvije bodovne vožnje, a još će veća atrakcija biti pojavljivanje vrhunskih hrvatskih kartingaša koji su česti gosti europskih i svjetskih staza sa još boljim rezultatima koji su na ponos hrvatskog kartinga. I oni su naime na listi prijava.

Subotnji dan od 10 do 18 sati organizator će omogućiti cjelodnevne slobodne treninge, a službeni dio počinje prijemom i verifikacijom u nedjelju od 7,15 do 8,15 sati. Službeni treninzi i mjerenje vremena je od 9,15 sati, a prva skupina bodovnih utrka starta u 14 sati. U 19 sati uslijediti će svečana podjela priznanja najuspješnijima. (mik)