VIROVITICA NESUĐENI DOMAĆIN OTVORENJA SEZONE

  
            
 
     Trenutno najmlađa hrvatska karting staza na kojoj se odvijaju prvenstvena bodovna natjecanja, ona u Virovitici biti će nesuđeni domaćin otvorenja ovogodišnje karting sezone. Trebala je to biti  druga od šest utrka zacrtanih ovogodišnjim kalendarom Hrvatskog auto i karting saveza, ali zbog nedovoljnog broja prijavljenih prvu je utrku sredinom travnja zagrebački AK „Info kart“ na kartodromu Belica u Čakovcu bio primoran otkazati.
Virovitičko natjecanje bodovati će se za  Nacionalno otvoreno Prvenstvo Republike Hrvatske i Državno prvenstvo u kartingu pod nazivom „4. Nagrada Virovitice 2011.“. Održava se u nedjelju 19. lipnja u organizaciji virovitičkog Karting kluba „Cobra“ uz pokroviteljstvo Grada Virovitice i tvrtke „Romić-Promet“ d.o.o.
Na vrhunski pripremljenoj stazi „Virovitica“ dugoj 829 metara očekuje se ipak nastup 30-tak vozača. Da li će tome biti tako vidjet će se kroz dvadesetak dana koliko još traje rok prijava. U međuvremenu očekuje se održavanje već druge utrke novoustanovljenog Prvenstva Regije Sjever HAKS-a u Koprivnici.
Neovisno o domaćim natjecanjima nekolicina vrhunskih kartingaša nastupima u inozemstvu i dobrim plasmanima opravdava svoje vozačke kvalitete. (mik)
 
                                                                                                        Miroslav KRPAN