VIROVITICA TREĆI PUT DOMAĆIN

  

                       Virovitica je treći put ove sezone domaćin ovogodišnjeg natjecanja Prvenstva Republike Hrvatske. Ovog vikenda, 24. i 25.rujna vozi se „19. Nagrada Virovitice 2016.“, a organizator je virovitički Auto moto karting klub „Cobra“ uz pokroviteljstvo Grada Virovitice i tvrtke „Romić-Promet“ d.o.o.

Nastup na  stazi „Virovitica“ dugoj 829 metara prijavilo je 30 vozača i vozačica iz 13 hrvatskih klubova u sedam klasa.

Sezona je u samoj završnici. Peto je ovo natjecanje s dvije bodovne utrke u kojem će se sakupljati važni bodovi za konačni poredak prvenstva. Jedini mirno može čekati posljednji ogled u Zagrebu višestruki prvak Hrvatske Damian Sekulić, član Karting kluba Koprivnica koji je u klasi KZ2 sakupio prestižni broj bodova, a tijekom sezone nanizao šest pobjeda ukupno. Najzanimljivije će biti u ove sezone „hit“ klasi KZ2 Master u kojoj lidersku ulogu igra još jedan član KK Koprivnica prošlogodišnji prvak Nikola Samaržija iako bez pobjede, ali s najviše sakupljenih bodova. Za vratom mu pušu dvojica članova AK RI autosport Radko Kovačič i Renato Dujmović,te njegov klupski kolega Davor Barukčić. Zanimljiv će biti i rasplet sezone klese Mini kart u kojoj glavne uloge igraju vodeći državni prvak Adrien Mesec (AK RI autosport) i drugoplasirani Marko Turk (KK Koprivnica).

Ekipno su se bodovima odvojili na čelu ljestvice članovi ove sezone najuspješnijeg kluba KK Koprivnica, drugi su AK RI autosport, dok će o trećoj poziciji odlučivati AMKK Cobra Virovitica i KK Rijeka.

Subotnji program od 10 do 18 sati predviđa slobodni trening, a natjecateljski dan u nedjelju počinje  verifikacijom vozača od 7  sati. Treninzi su od 8 sati, a mjerenje vremena za startne pozicije od 10,30 sati. Svečano otvaranje je u 12,50 sati, a neposredno potom uslijedit će prve bodovne utrke, a od 15,50 druge. Pehari najuspješnijima uručit će se u 18,50 sati.

(mik)

 

Na slici:

MARKO KRANJČEC (AMKK Cobra Virovitica)