ZAGREB - ODLUKA O PRVACIMA

  

Zagreb domaćin završnice prvenstva

 

                     Ovogodišnje Prvenstvo Republike Hrvatske u kartingu stiglo je do svog kraja. Šesto bodovno natjecanje s dvije bodovne utrke pod nazivom  „3.Nagrada Grada Zagreba 2016.“ Održava se na stazi Kartodroma „Špansko“ u srcu Zagreba. Organizator manifestacije, Zagrebački automobilistički savez je uz glavnog pokrovitelja Gradsku skupštinu Grada Zagreba, te u tehničkoj izvedbi Autokluba Ina Delta i Zbora sudaca ZAS-a  pripremio dvodnevni program u kojem će se utrke bodovati za državno ali i Prvenstvo Sjeverne lige HAKS-a. Prijavljeno je 38 vozačica i vozača iz 13 klubova u osam različitih klasa.

Najbrojniji su s deset vozača novi, sada već sigurni, ekipni prvaci Karting kluba Koprivnica. Boje istog kluba brani i Damian Sekulić koji je u klasi KZ2 već osigurao naslov uoči posljednjih nastupa, dok će se za sam vrh boriti u dvije klase Marko Turk (Mini kart) i Nikola Samaržija (KZ2 Master). Izgledi za naslove prvaka bodovno su na strani članova AK RI autosport Adriena Meseca u klasi Minikart i Renata Dujmovića u klasi KZ2 Master, kao i Franu Kranjcu (AKK Podravina Koprivnica) kojem je rival za naslov klase Rotax Micro Max Mauro Štiglić (KK Rijeka). Jan Pokos (AKK Zanatlija) u klasi Rotax Junior i Dario Ćućić (KK Rijeka)  u klasi Rotax Senior najizgledniji su budući prvaci. Koprivničane koji su nakon deset godina s trona skinuli zagrebački KK1 u ekipnoj konkurenciji ne može sustići niti sigurno drugoplasirana ekipa AK RI autosport, dok će o trećem mjestu odlučivati AMKK Cobra Virovitica i KK Rijeka.

Subotnji program namijenjen Prvenstvu Sjeverne lige za 24 vozača počinje u 7,30 sati verifikacijom i tehničkim prijemom.Službeni treninzi kreću u 9, a treninzi s mjerenjem vremena za startne pozicije u 10,30 sati. Prvi „set“ utrka starta u 12,30, a drugi u 14 sati, dok će se pobjednicima priznanja uručiti u 15,50 sati.

U nedjelju se za PH vozači okupljaju od 7,30 sati, treninzi počinju u 9, a prva bodovna utrka u 13 sati. Nagrade najuspješnijima uručit će se u 17 sati.

(mik)