ZAGREPČANI OBRANILI KLUPSKI NASLOV

  

Uspješna karting sezona završila u Virovitici

 

                     Na karting stazi u Virovitici, u organizaciji AMKK „Cobra Virovitica, završila je karting sezona Prvenstva Hrvatske 2012.  Veliki broj gledatelja mogao je uživati u odličnim vožnjama koje su nam kartingaši priuštili za kraj sezone. Bilo je i iznenađenja, a odlučujući bodovi za finalne pozicije prvenstva zbrajali su se i dugo nakon utrke. Organizator je uspio u namjeri da osigura maksimalnu tehničku kontrolu, te da se izbjegnu sve sumnje u moguću neregularnost goriva.  Iako su lokacije i organizatori utrka dijelom izmjenjeni najvažnije je da je odvezeno svih dvanaest predviđenih natjecanja, te da veseli solidan broj kartingaša. Nadamo se da će ova sezona biti prava najava još bolje – naredne...

 

LIMAČ 50  - Mesecu pobjeda za kraj sezone

 

U „oproštajnoj“ utrci prije prelaska u veću klasu do pobjede se prvi put ove sezone dovezao član KK „Rijeka“ – odlični Adrian Mesec. Nije zgorega naglasiti da mu je ovo bila i prva natjecateljska sezona. Dijete Preluke. Jedan od onih „klinaca“ izniklih u prvoj primorsko-goranskoj Školi „Prelučka legenda“. Na drugu poziciju plasirao se Lovro Carin (AK FM Team) ispred klupskog kolege Marka Turka. Kao i uvijek svi sudionici ove klase proglašeni su pobjednicima, tako da su se najboljima na dodjeli pridružili još i: Lea Šajnić (KK „1“ Zagreb),  Filip Lozić (KK „Rijeka“), te Fran Kranjac (AKK „Podravina Koprivnica“).

 

MINI KART  60  - Max Herendić na najvišoj stepenici postolja

 

Osam vozača pojavilo se na startu ove klase, a do svoje prve ukupne pobjede jednodnevnog natjecanja dovezao se član KK „1“ Zagreb – Max Herendić. Favorit utrke Damian Sekulić (AMKK „Cobra Virovitica“)  u obje vožnje ciljem je prošao prvi, ali skupo je platio manju nepravilnost na motoru, te zaradio isključenje sa druge utrke i automatski promovirao drugoplasiranog Herendića na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Prvak Hrvatske Damian Sekulić dominirao je na ovoj i prijašnjim utrkama, te se zasluženo izborio za novi naslov, ali i Max Herendić u potpunosti je ispunio najave s početka sezone i odličnim vožnjama pokazao da će u slijedećim sezonama biti jedan od najozbiljnijih kandidata za novog prvaka!

Najneizvjesnija borba očekivano se vodila za treću poziciju na kraju sezone. Četvorica kartingaša imala su izglede za konačni plasman na jedno od preostalih mjesta pobjedničkog postolja.

Na kraju ta čast pripala je Leu Srđenoviću, članu AKK „Podravina Koprivnica“, drugoplasiranom vozaču natjecanja. Ovim velikim i važnim plasmanom skupio je ukupno dva boda prednosti ispred Jana Pokosa (AKK „Zanatlija“) i Mateje Turk (AK „FM Team“), te dvadeset bodova ispred člana „Ri autosporta“ Matije Jurišića.

Mala klasa po godinama vozača, ali velika po neizvjesnoti i odličnim utrkama, kroz cijelu nam je sezonu pružila pregršt uzbuđenja i pokazala da ćemo u budućnosti dobiti cijelu jednu generaciju velikih vozačkih imena...

 

KF3 - William Mucak potvrdio naslov Prvaka Hrvatske

 

S dvije uvjerljive pobjede i sakupljenih 220 bodova osvojio je naslov prvaka u klasi „KF3“. William Mucak (KK „1“ Zagreb) ovoga puta nije dozvolio nikakva iznenađenja. U ovoj sezoni to mu je bila ukupno osma pobjeda u dvanaest utrka.  Drugoplasirani na utrci i ujedno na kraju sezone bio je Juraj Kovačić, član KK „Koprivnica“, dok se na treće mjesto utrke i prvenstva plasirao Marino Radetić (KK „Rijeka“). Ova dva odlična vozača u prvenstvu su pokazala najveću konstantu marljivo skupljajući važne bodove, a vrijeme će pokazati da li će im prikupljeno iskustvo ove sezone dogodine donijeti priliku za napad na vrh.

Kao što smo i najavljivali ova klasa se brojčano ojačala kroz sezonu, dolaskom Daria Čućića i Marka Kranjčeca, a pridruži li se u prvenstvu još pokoje novo lice ili vozač iz klase Mini 60, desetak vozača na startu 2013. biti će jamac dobrih utrka.

Napomenimo još i da je sredinom sezone, klasu napustio jedan od kandidata za vrh, član KK „1“ Luka Mavrin.

 

KZ2  - Nove pobjede Filipa Romića

 

Filip Romić, član kluba organizatora, sa dvije je pobjede završio ovu sezonu, osvojivši više od  šezdeset bodova prednosti na kraju sezone ispred drugoplairanog Ivana Žovana (KK „1“), koji nije želio ništa riskirati te se s dvije pametne vožnje dovezao do odličnog ovosezonskog plasmana. Simpatije publike ovog su puta pripale izvrnom, drugoplasiranom vozaču natjecanja, također iz redova domaćina – Marku Sitariću i prava je šteta što ne nastupa u cijeloj karting sezoni. U srazu za treće mjesto sezone Žarko Martinjak (KK „Koprivnica“) ovog je vikenda bio je uspješniji od Renata Dujmovića (KK „Koprivnica“) i sa dva treća mjesta na utrkama osvojio je i treću poziciju na kraju sezone.

Ukupno je kroz godinu  u klasi nastupilo jedanaest vozača, te ovu klasu uz „šezdesetke“ slobodno možemo gledati kao jednu od okosnica prvenstva. Dio odličnih vozača nažalost nije nastupio na svim utrkama – nadamo se da će to ostvariti naredne sezone.

 

ROTAX KUP – Posavcu dvije pobjede – Lovrencu naslov

 

Protekloga vikenda tri su vozača nastupila su u Rotax kupu. Najviše je pokazao član AMKK „Cobra Virovitica“ – Marin Posavec, ostvarivši dvije pobjede ispred Nikole Samaržije (AK „FM Team“) i Tomislava Lovrenca (AKK „Podravina Koprivnica“).

Tomislav Lovrenc potrvrdio je naslov osvajača Rotax kupa. Ukupno sedam kartingaša nastupilo je kroz sezonu u ovom natjecanju, ali nažalost samo četvorica su imala konstantu nastupa.

 

TIMOVI - Romić racing teamu i Kreator racing teamu identični bodovi

 

Zanimljiva situacija dogodila se u timskoj konkurenciji, gdje je isti broj bodova pripao „Romić teamu“ i „Kreator racing teamu“, svakom po 110. Ipak, naslov pobjednika već ranije osigurali su „Kreatori“ (722 boda), ispred Virovitičanaca (447 bodova). Mladom riječkom Karting teamu „Prelučka legenda“ čijim je vozačima ovo bila prva natjecateljska sezona pripalo je 248 bodova i treće mjesto, a samo su dvojica tijekom sezone sakupljala bodove.

 

KLUBOVI -  KK „1“ Zagreb u napetoj završnici obranio  naslov

 

Napet je bio rasplet prvenstva u klupskoj konkurenciji, ali novi prvak Hrvatske u konkurenciji klubova ponovno je postao KK „1“ Zagreb, ukupno sa deset bodova ispred glavnog konkurenta AMKK „Cobra Virovitica“ Krenuli su domaćini žestoko, već u prvoj vožnji skupivši velikih dvanaest bodova ispred konkurenata i činilo se da je naslov nadomak ruke, ali neočekivani rasplet klase „Minikart“ okrenuo je situaciju u korist zagrebačkog kluba. U svakom slučaju nakon velikog, sportskog i fer dvoboja klubova naslov prvaka ostaje u Zagrebu.

 

Rezultati  PH: Prva  utrka „Limač 50“ 1. Mesec ( KK Rijeka), 2. Carin, 3. Marko Turk ( oba FM Team Zagreb), 4. Lozić ( KK Rijeka), 5. Šajnić (KK1 Zagreb), 6. Kranjac (Podravina Koprivnica); „Mini kart 60“ 1. Sekulić (Cobra Virovitica), 2. Herendić (KK1), 3. Srđenović (Podravina Koprivnica); KF3 1. Mucak (KK1), 2. Kovačić (Koprivnica), 3. Radetić (KK Rijeka); KZ2 1. Romić, 2. Sitarić ( oba Cobra), 3. Martinjak (Koprivnica); ekipe 1. AMKK Cobra Virovitica 70 bodova, 2. KK 1 Zagreb 58, 3. KK Koprivnica 47; timovi 1. Kreator racing team ( Sekulić, Herendić, Kovačić) 65 bodova, 2. Racing team Romić (Romić, Vargović, Sitarić) 54, 3. Karting team Prelučka legenda (Mesec, Jurišić, Radetić) 26.

Druga utrka „Mini kart“ 1. Herendić, 2. Srđenović, 3. Pokos (Zanatlija Zagreb); KF3 1. Mucak, 2. Kovačić, 3. Ćućić (KK Rijeka); KZ2 1. Romić, 2. Sitarić, 3. Martinjak; ekipe 1. KK 1 Zagreb 61 bod, 2. AMKK Cobra 56, 3. KK Koprivnica 49; timovi 1. Racing team Romić 56, 2. Kreator racing team 45, 3. Karting team Prelučka legenda 23 boda. (mik)