ZAS-OBRAZOVANJE SUDACA I VOZAČA 2014

  

Zagrebački automobilistički savez

 

OBRAZOVANJE SUDACA I VOZAČA

 

                    Zimski buđenje proljeća samo je naznaka nailaska nove natjecateljske sezone. Period je to u kojem se organiziraju različiti oblici obrazovanja sudaca u auto i karting sportu, prilika da se na jednom mjestu okupe licencirani suci i vozači kako bi ih se upoznalo sa svim novostima propisanim pravilima za novu natjecateljsku sezonu što starta 30 dana.

Zagrebački automobilistički savez propisavši Program obrazovanja i usavršavanja za 2014.godinu planirao je višednevne aktivnosti na ovom polju. Za srijedu 5.ožujka  u prostorijama Hrvatskog autokluba ( HAK, Avenija Dubrovnik 44 ) s početkom u 17 sati pozvao sve suce i vozače klupskog i nacionalnog ranga klubova u sustavu ZAS-a, odnosno Sjeverne lige HAKS-a, na predavanje. Predviđa se ovo prvenstveno za suce većine zagrebačkih klubova. Predavanja su podijeljena u šest cjelina, a predavači će biti iskusni i istaknuti suci auto i karting sporta. Predviđen je i rezervni termin ukoliko netko u prvom terminu bude spriječen, a to je srijeda 12.ožujka u 17 sati, ali u prostorijama ZAS-a Rakovčeva 10.

 

NOVI SUCI

 

Već sutradan 6.ožujka u prostorima ZAS-a (Rakovčeva 10)  organizira se i tečaj za nove suce auto i karting sporta ili pak za one koji su stekli pravo polaganja za viši rang. Predavanja su predviđena dva dana za redom, četvrtak i petak od 17,30 do 21,30 sati, a ispiti za nove suce klupskog i nacionalnog ranga, ili pak specijalnosti brojača krugova i mjeritelja vremena  počinju u subotu u 9 sati (karting), odnosno u 11 sati za auto sportove.

ZAS tako nastavlja sustav usavršavanja ili početnog obrazovanja svih „ovisnika“ o brzinama bez kojih je nemoguće provesti vrhunske auto i karting sportske priredbe u nas. (mik)