ZAS - VEČER ZG PRVAKA

  

                     Zagrebački automobilistički savez tradicionalno prvi u nas nagrađuje najuspješnije. Završila je tako još jedna, usprkos recesiji i sveopćoj besparici, uspješna oktanska sezona povodom koje se u srijedu 9. prosinca održava svečanost proglašenja rezultata i podjele nagrada za Prvenstvo Zagreba i Prvenstvo Sjeverne lige HAKS-a u auto i karting sportu za 2015. godinu.

Prvenstvo Zagreba ove se godine bodovalo u četiri automobilističke discipline (brdo, rally, autoslalom), te kartingu, dok je ligaško prvenstvo ( Prvenstvo II kategorije) okončano na brdskim stazama i autorallyu, ocjensko-spretnosnim vožnjama i autoslalomu, ocjenskom rallyju povijesnih vozila (oldtimeri), te u dvije specifične discipline – utrkama ubrzanja i driftu, te kartingu. Najuspješnijima će se uručiti  oko 130 priznanja što pojedincima, što ekipama.

Stotinu pehara za rezultate u pojedinačnoj konkurenciji dobit će svoje vlasnike.  Jurica Majić, Nenad Lončarić i Tomislav Pazman, Marko Palijan, Romeo Šalković, Goran Laušin, Ozren Semper u automobilizmu kao pobjednici u ukupnom poretku svojih disciplina, te u kartingu Marko Turk, Juraj Kovačić, Ivo Matić i Krunoslav Žovan samo su imena onih na najvišim pobjedničkim postoljima. Zaslužili su to za uspjehe u Prvenstvu Sjeverne lige.

Prvenstvo Zagreba otkriva i neka druga imena  poput Juraja Puškara, Tina Tomljanovića i Anđelka Košeca, Vjekoslava Čička u automobilizmu kao ukupne pobjednike svojih disciplina, te uz Kovačića i Žovana u kartingu istakli su se maleni Jan Pokos i „veliki“ Nikola Carević u klasama Prvenstva Zagreba. No, ime do imena i tako 100 pehara.

A klubovi – AKK Velika Gorica, AKK Zagorje Oroslavje, AMK Dugo Selo, OTK Stari kotači, SAK Samobor i KK 2 Zagreb u liga sustavu, te AK Zagreb Racing Team, AK Delta Sport, AKK Zanatlija i jedino ponovljeno ime KK 1 (karting) u zagrebačkom prvenstvu najbolje su družine, ekipe, klubovi prvenstava 2015. Bravo !!!!

 

Zagrebačka Starogradska vijećnica na Gornjem Gradu ( Ćirilmetodska 5) bit će premalena da primi sve slavljenike. To je dokaz kontinuiteta dugog 23 godine i uspješnog rada kao i rukovođenja Zagrebačkim automobilističkim savezom i oktanskim sportom uopće. Svečanost pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba počinje u 18 sati.

(mik)

Snimak: M.Krpan