ZAS - VEČER ZG PRVAKA

  

Zagrebački automobilistički savez

                     Zagrebački automobilistički savez tradicionalno prvi u nas nagrađuje najuspješnije. Završila je tako još jedna, usprkos recesiji i sveopćoj besparici, uspješna oktanska sezona povodom koje se u ponedjeljak 5. prosinca održava svečanost proglašenja rezultata i podjele nagrada za Prvenstvo Zagreba i Prvenstvo Sjeverne lige HAKS-a u auto i karting sportu za 2016. godinu.

Prvenstvo Zagreba ove se godine bodovalo u pet automobilističkih disciplina (brdo, rally, autoslalom, utrke ubrzanja), te kartingu, dok je ligaško prvenstvo ( Prvenstvo II kategorije) okončano na brdskim stazama i autorallyu, ocjensko-spretnosnim vožnjama i autoslalomu, ocjenskom rallyju povijesnih vozila (oldtimeri), te u dvije specifične discipline – utrkama ubrzanja i driftu, kao i kartingu. Najuspješnijima će se uručiti  oko više od 160 priznanja što pojedincima, što ekipama.

Zagrebački automobilistički savez navršava 24 godine uspješnog djelovanja, a okuplja 20 klubova oktanskog sporta na četiri kotača. Vozačice i vozači zagrebačkih klubova sudionici su brojnih natjecanja diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu, dok sudački kadar organizira i provodi veliki broj priredbi u Hrvatskoj, ali i sudjeluje u realizaciji većeg broja manifestacija izvan granice.Nositelj je jedne od največih – Regije Sjever Hrvatskog auto i karting saveza.

Zagrebačka Starogradska vijećnica na Gornjem Gradu ( Ćirilmetodska 5) bit će premalena da primi sve slavljenike. Svečanost pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba počinje u 18 sati.

(mik)