ZAS - ZAGREBAČKA KARTING ŠKOLA

  

 

                   Karting sport približiti polaznicima kao oblik društveno prihvatljivog ponašanja za djecu najmlađeg školskog uzrasta vizija je kojom se Zagrebački automobilistički savez vodi u kreiranju hvale vrijednog programa Zagrebačke karting škole. Uz to zacrtali su si i misiju:

„Programom kontinuirano i besplatno provoditi edukaciju djece u segmentu prometnog odgoja i kulture u prometu s jedne strane, te sportske vožnje kartingom s druge, osiguravajući na taj način prihvatljivo ponašanje djece u prometu uz popularizaciju karting sporta među mladima i njihovim roditeljima kao potencijalno budućim sportašima“.

 

Već u studenom 2015.godine krenulo se s prvim skupinama i školama, a u  siječnju su uspješno završeni ciklusi obrazovanja zagrebačke Osnovne škole Trnsko, sve se s daleko većim brojem sudionika nastavilo i u Osnovnoj školi Sesvetski Kraljevac. Slijede škole u Markuševcu i Dugavama. Planom se žele obuhvatiti gotovo sve škole Zagreba i užeg „prstena“.

 

ZAS je najavio svim zainteresiranima za bavljenje karting sportom, posebno roditeljima djeca uzrasta od 5 i više godina održavanje Sportske karting škole koja je i uvjet dobivanja vozačkje licence HAKS-a.

Prijave za sportsku karting školu primaju se do 29.veljače 2016.godine (e-mail: info@z.a.s.hr ) nakon čega će svi polaznici dobiti daljnje upute o vremenu i mjestu održavanja teorijskog i praktičnog dijela škole.

 

Zagrebačka karting škola posjeduje sve potrebne cetifikate izdane od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH, Agencije za odgoj i obrazovanje, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, Hrvatskog auto i karting saveza i Sportskog saveza Zagreba.

Organizacijski tim ZŠK čine sve iskusni sportski i društveni djelatnici: Zlatko Grotić, Darko Kozarac, Vjekoslav Kozarac, Boris Vodenik, Zlatko Marek, Ivan Kralj, Dražen Mesec, Zrinka Čegelj, Alan Vojvodić, Vladimir Zadravec i Mario Ćuk.

(mik)