Zagreb ponovo domaćin slalomašima

  
ŠPANSKO  IPAK AUTOMOBILISTIMA
 
                        Četvrto ovosezonsko natjecanje Prvenstva Republike Hrvatske u autoslalomu „15.Nagrada Grada Zagreba – 5.Memorijal Mire Nikolić“ održava se na Karting stazi Špansko u srcu Zagreba, a u spomen najtrofejnije i najbolje hrvatske vozačice svih vremena Mire Nikolić. Za subotnje natjecanje 9.rujna prijavilo se 69 vozačica i vozača, ovog puta iz pet europskih zemalja. Pod pokroviteljstvo gradonačelnika Milana Bandića bodovi će se osvajati za FIA CEZ Prvenstvo srednjeeuropske zone, Prvenstvo Republike Hrvatske, Prvenstvo Sjeverne lige i Prvenstvo  Zagreba.
Humanitarni aspekt, gotovo već tradicionalno kad je u pitanju organizacija nekog natjecanja u režiji zagrebačkog Autokluba Ina Delta, ovog je puta posvećen prikupljanju sredstava potrebnih za nabavku opreme vatrogasaca DVD-a s područja grada Dubrovnika. Planirano je da se donacija uruči na stazi Komolac-Brgat prigodom zaključne prvenstvene brdske utrke početkom listopada nadomak Dubrovnika.
Uz vozače Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, te Austrije, hrvatski su vozači i vozačice najbrojniji (58), a stižu iz 15 klubova. Nakon tri održana natjecanja (Kutina, Zagreb-Dubrava i Generalski Stol) u ukupnom poretku izdvojio se Domagoj Belinić (AK Pula-Rovinj) i ima pet bodova viška ispred najvećeg klupskog rivala Nenada Damarije koji je i na čelu ljestvice grupe II sprint automobila.. Grupu I serija predvodi još jedan član pulskog kluba Marko Mirosavljević, a da sve ostane u klupskom dvorištu pobrinula se i najboljas hrvatska vozačica Iva Damarija, s tri pobjede vodeća u konkurenciji vozačica. Sve ovo navodi na trenutno lidersku poziciju Autokluba Pula-Rovinj u klupskom poretku. Za sada s tri pobjede najuspješniji junior je Antonio Hernaut (AKK Zanatlija). Bodovi s zagrebačkog asfalta bit će izuzetno važni uoči završnice prvenstva na krajnjem jugu Hrvatske gdje će se održati dva natjecanja.
 Trkalište na karting stazi Špansko pripremljeno je na punoj duljini od 1.270 metra uz 35 slalom vrata i dodatne skupine osam čunjeva u nizu. Jutarnji sat od 8 do 9 rezerviran je za verifikaciju sudionika, trening je u 10,30 sati, a prva od tri bodovne vožnje starta u 13 sati neposredno po svečanom otvaranju. Pobjednici će zaslužena priznanja primiti oko 17 sati.

(mik)