Zapažen rezultat na FIA CEZ autoslalomu

  

NENAD I IVA DAMARIJA NA POSTOLJU

                   Poslije niza vrhunskih rezultata i pobjeda na domaćim stazama pulski bračni par Iva i Nenad Damarija, članovi Autokluba Pula-Rovinj, odlučili su se za nastup na značajnom međunarodnom FIA CEZ natjecanju Prvenstva Srednjeeuropske zone u autoslalomu. Nastupili su u konkurenciji 55 sudionikaiz Bosne i Hercegovine, Mađarske i Hrvatske na „2.Racemaster motorsport 2017.“, natjecanju što je održano na kružnoj stazi Zalužani, nadomak Banja Luke, u susjednoj Bosni i Hercegovini.
Nenad Damarija osvojio je u Autobianchiu A112 treće mjesto ukupnog poretka iza dvojice Mađara Istvana Schebeka (Lotus Elise) i Martina Bognara (Citroen Saxo). Samo mjesto slabija od supruga Nenada nastupivši istim automobilom bila je Iva, pa su se tako u grupi 2 oboje našli na pobjedničkom postolju na drugom, odnosno trećem mjestu.
Uz njih dvoje u Banja Luci nastupila su još dvojica hrvatskih vozača, članovi SAK Samobor. Dario Mučnjak u Citroenu AX Gti bio je drugi u grupi 3 (šesti ukupno), dok je nešto slabiji plasman ostvario Samir Smailagić u Smart Roadsteru.
U domaćem Prvenstvu BiH pobjedu je slavio Ivica Malić iz Jajca (Citroen AX Gti) koji se u ukupnom poretku plasirao tek na sedmo mjesto prepustivši sve ispred sebe sudionike iz gostujućih zemalja.
Vrijedi spomenuti da je na natjecanju, kao članica Žirija, bila Nevena Skočić, sportska tajnica HAKS-a, čime je u realizaciji ove značajne priredbe bio zastupljen i hrvatski sudački kadar.
(mik)

Snimci: M.Krpan, N.Skočić